Remittera till oss!Odontologi

Tandvård för hund och katt – så mycket mer än tandsten och extraktioner!

Ni erbjuds möjligheten att remittera era patienter för avancerad djurtandvård hos Husdjurshälsan.
Karin Alström tidigare ägare till Smådjurskliniken i Majorna, numera delägare i Husdjurshälsan i Högsbo har i flera år vidareutbildat sig inom veterinär odontologi. Karin närmar sig slutet på sin europeiska specialistutbildning.


Vi har två tandteam igång varje dag och kan erbjuda hjälp med;
 • Lagningar av tänder
 • Rotfyllningar och kronor
 • Behandling av bettfel
 • Tumörkirurgi-orala tumörer
 • Käkfrakturer
 • Avancerade periodontala behandlingar

 • Det går bra att remittera fall till oss. Dra inte ut tänder om det inte behövs!


  Skicka: Journalutdrag + eventuella bilder, kontaktuppgifter på djurägaren samt önskan av åtgärd till remiss@husdjurshalsan.se
  031-89 40 90  Cytologi

  Vår konsult Kerstin Thoren Tolling, leg Vet, VMD, DECVCP jobbar främst med cytologisk provtagning, morfologisk bedömning av dessa samt hematologi och utvärdering av laboratoriesvar. Kerstin medverkar också i kvalitetskontrollen på laboratoriet. Möjlighet finns nu att utöka delar av denna verksamhet att omfatta även externa kliniker och veterinärmedicinska laboratorier.
  Vi erbjuder cytologisk bedömning av vävnadsprover och kroppsvätskor men även utvärdering av blodutstryk liksom diskussion av laboratoriesvar och falldiskussioner.

  Beträffande cytologi prover kan dessa skickas in som utstryk på objektglas och behöver ej fixeras eller färgas, detsamma gäller blodutstryk. Kroppsvätskor alternativt blod kan också skickas i EDTA rör. Om färskt vävnadsmaterial skickas direkt skall dessa förvaras i tex rör eller burk som fuktas med lite gastyg. Om färgade prover skickas så är vi tacksamma om också minst ett ofärgat utstryk medskickas för att ha möjlighet till jämförelse med egna färgningsmetoder.

  Ring gärna om ni funderar på vad vi kan erbjuda er med!
  Ladda ner remiss  ADRESS J. A. Wettergrens gata 6, 421 30 Västra Frölunda     TELEFON 031 - 89 40 90

  FAX 031 - 89 40 99     EMAIL info@husdjurshalsan.se