PersonalMarita Stigelius
VD och Djursjukskötare

Marita har arbetat inom djursjukvård i många år. Hon arbetar polikliniskt, men även med ekonomi och utbildning. Hon är VD för Vetabolaget, ett företag inriktat på utbildning inom djursjukvård.

Hennes specialintressen är etologi och genetik. Hon är delansvarig för Flatcoated Retriever-projektet, ett projekt för kartläggning av hälsa i samarbete med SLU och Uppsala universitet.

Fritiden ägnar hon åt Skott och Klinga, två ystra Flatcoated Retrievers.

marita.stigelius@husdjurshalsan.se

Anne-Lee Franklin
Personalchef och Djursjukskötare

Anne-Lee har lång erfarenhet inom djursjukvård. Hennes specialintresse är katter, hud och hudproblem.

På fritiden ägnar hon sig åt man, barn, katten Kurt, samt tre borzoier, Kajsa, Ella och Sam. Borzoierna tävlar i lure coursing.


anne-lee.franklin@husdjurshalsan.se

Barbro Fridström
Receptions- och butiksansvarig

Kostrådgivare som gärna ger råd och tips om utfodring. Speja och Dea är två Flatcoated Retrievers som förgyller tillvaron.


barbro.fridstrom@husdjurshalsan.se
Karin Alström
Veterinär

Karin tog sin veterinärexamen i januari 1994. Efter några år som vikarierande distriktsveterinär och klinikveterinär på Borås djursjukhus och mindre kliniker i Göteborg, övertog hon i december 1999 Smådjurskliniken i Majorna. Under 2017 blev Karin delägare i Husdjurshälsan.
Med tiden har Karin utvecklat ett specialintresse för djurtandvård och har gått ett flertal vidareutbildningar inom området. Hon utför bl.a. bettregleringar, rekonstruktiv behandling och rotfyllningar. Hon ser gärna att Husdjurshälsan blir Göteborgs ledande tandklinik för djur.

Karin gillar alla slags djur och kopplar gärna av på fritiden med promenader med sin hund Chicko.Anna Kjellén
Veterinär

Allmänpraktiserande klinikveterinär med intresse för hud, kirurgi och tänder. Utexaminerades 2007 och har arbetat i Norrland och USA innan flytten till Göteborg.


anna.kjellen@husdjurshalsan.se

Lisa Ekström
Veterinär

Lisa tog examen i januari 2019 efter att ha läst på SLU i Uppsala.
Hon har tidigare jobbat på en veterinärklinik i norra Bohuslän på somrarna. Hon tycker att det mesta inom smådjursmedicin är intressant.

Fritiden ägnas till största del åt att umgås med familj, träna och gosa med sin vita herdehund Lumi.Ylva Persson
Veterinär

Allmänpraktiserande veterinär med intresse för medicinska utredningar. Fritiden ägnas åt musik och labradoren Sally.
Erika Johansson
Veterinär

Erika Johansson tog veterinärexamen på Sveriges Lantbruksuniversitet 2017 och är särskilt inriktad på de exotiska smådjuren så som fåglar, reptiler, kaniner, gnagare och illrar.
Erika har flerårig erfarenhet av att jobba med exotiska smådjur från sin tidigare arbetsplats, Mälaren Smådjursklinik där hon jobbade tillsammans med veterinär Marianne Tornvall.
Erika jobbar deltid hos oss eftersom hon även går en flerårig vidareutbildning på Edinburgh universitet för veterinärer speciellt inriktad på de exotiska husdjuren. Efter sin examen kommer Erika att kunna titulera sig Leg. Vet. MVetSci Advanced Clinical Practice, Exotic pets And Wildlife.
Erika har tidigt haft stort intresse för fåglar och vilda djur och hon har alltid velat jobba med de exotiska smådjuren. Som ung volontär jobbade hon på Fågelcentralen i Kungälv samt som junior-reporter för WWF (Världsnaturfonden).
Erika tar emot remisser för medicinska utredningar och operationer av de exotiska smådjuren, samt tandåtgärder och utredningar av tandproblematik hos kaniner och gnagare.
Erika har medverkat som veterinär i SVT ”Plus” samt i tv4 ”veterinärerna”. På fritiden gillar Erika att vara ute i naturen och gärna i en kajak. Hon har chinchillor och undulater som husdjur.Christopher Cornelissen
Veterinär

Allmänpraktiserande veterinär. Har tidigare arbetat på både Blå Stjärnans djursjukhus och Evidensia Djursjukhuset Göteborg. Har startat specialistutbildning steg 1.
Intresserad av kirurgi och anestesti. Tycker om exotiska djur.
Fritiden spenderas med sambo och vänner.

Kommer ursprungligen från IrlandLouise Boij
Djursjukskötare

Louise började arbeta på Husdjurshälsan hösten 2009. Hon har tidigare arbetat på Smådjurskliniken i Majorna.
Specialintresse är anestesi och röntgen. Hon utför SKK's avelsmässiga höftleds-/armbågsledsröntgen.

Fritiden spenderas med sambo, deras nyfödda dotter och Flatcoated Retrivern Arrak. Tiden med hunden ägnas åt skogspromenader samt träning i apportering och viltspår.

louise.boij@husdjurshalsan.se

Helena Lindberg
Djursjukskötare

Helena har lång erfarenhet från djursjukhus, med specialisering inom anestesi. Hon har tidigare arbetat inom akut- och intensivvård.
Hon sitter som ledamot i Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård sedan 2010. Fritiden spenderas i simbassängen och ute i skogen.

Monica Henriksson
Djursjukskötare

Utexaminerad från Djursjukvårdarutbildningen 1989. Har därefter arbetat på ett antal mindre djurkliniker i Göteborgsområdet men även på Blå Stjärnans Djursjukhus i Borås och Skara.

Hon arbetar mestadels med poliklinisk verksamhet. Hon är specialutbildad foderrådgivare då intresset för utfodring och nutrition är stort. Har gått kompletterande högskoleutbildning när det gäller tandvård för hund och katt. Högskoleutbildning inom hundens/kattens beteenden.

Hon har ett mycket stort intresse för avel och genetik och detta har lett till att hon sedan 2004 är Hälsoansvarig inom Svenska Schäferhundklubben och sedan 2007 ledamot i SKK:s avelskommitte.

På fritiden är hon utbildad mentalbeskrivare inom SBK och jobbar mycket med hundars mentalitet. Utbildad instruktör inom Svenska Brukshundsklubben 1991 och har sedan dess hållt i ett stort antal kurser.
På fritiden ägnar hon sig åt träning och tävling i bruksdiciplinerna med sina hundar. Både de svenska och de internationella bruksdiciplinerna ägnar hon sig åt och har genom åren genomfört ett flertal mästerskap med framskjutande placeringar. Hon föder även upp schäfer under kennelprefixet Rapport´s.

Sofia Karlsson
Receptionist och djurvårdare

När du kommer till oss träffar du oftast Sofia i receptionen. Hon hjälper dig gärna med kostrådgivning.

Sofia har tidigare arbetat på Smådjurskliniken i Majorna.
Hon äger två stycken Chihuahua-hanar.
Emmeli Lindgren
Djurvårdare

Emmeli började arbeta på Husdjurhälsan 2016. Har tidigare utbildat sig på Biologiska yrkeshögskolan i Skara. Fritiden spenderas med vänner och famlij.Sara Johnsson
Djurvårdare

Sara började arbeta hos oss juni 2017. Hon har utbildat sig på Yrkeshögskolan i Svalöv med specialinriktning röntgen. Utför SKK's avelsmässiga höftleds-/armbågsledsröntgen.

Fritiden ägnas åt att umgås med vänner och familj, samt att meka med bilar och kolla bilrace.

Pia-Lena Holm
Djurvårdare

Pia-Lena började arbeta hos oss våren 2019. Hon har tidigare arbetat på Blå stjärnans djursjukhus i Göteborg i 10 år.
De senaste 13 åren har hon dock drivit eget företag i Thailand.
Amy Persson
Djurvårdare

Amy är utbildad på Strömmagymnasiets vuxenutbildning i Sätila.
Började arbeta hos oss i april 2017.

På fritiden är egenuppfödda islandsfölet Viljar det största intresset.Eva Gustavsson

Leg. veterinär med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar, aukt. ögonveterinär

Evas inriktar sig främst på ögon- och hudsjukdomar.
Konsult på kliniken, hon utför ögonlysningar- och ögonoperationer.
ADRESS J. A. Wettergrens gata 6, 421 30 Västra Frölunda     TELEFON 031 - 89 40 90

FAX 031 - 89 40 99     EMAIL info@husdjurshalsan.se